MČR v Plzni, na co se můžeme těšit

8. – 9. srpna 2020 vypukne MČR v Plzni a my se máme na co těšit.
Asi nejsledovanější souboj proběhne v ženském oštěpu, kde proti sobě nastoupí Nikola Ogrodníková a Barbora Špotáková. Do bojů o medaile zasáhnou také Martina Píšová, Petra Andrejsková a Andrea Železná.
Do mužského oštěpu bohužel nezasáhne Jakub Vadlejch, do boje o medaile vstoupí Petr Frydrych, Vítězslav Veselý a Jaroslav Jílek.
Zajímavý souboj na 400m př. svede zkušená Zuzana Hejnová a mladá Nikoleta Jíchová, která si letos vylepšila na této trati osobní rekord na 57,44. U mužů to bude souboj dvou tréninkových kolegu Michala Brože a Víta Müllera, kteří se připravují pod vedením Jiřího Kmínka.
Nejvyrovnanější souboj očekáváme na mužském steeplu, kde proti sobě nastoupí Jáchym Kovář (8:50,88) a Damián Vích (8:51,55). Oba dva si letos vylepšili své osobní rekordy a své časy stlačili hluboko pod 9 minut.
Souboj trenér vs. svěřenec v boji o medaile uvidíme na nejkratším sprintu. Jako favorit, ale zároveň i trenér nastoupí Jan Veleba, který vyzve svého svěřence Dominika Záleského. Oba dva se letos ukazují ve skvělé formě! Na trati 100m je ještě doplní další svěřenec Jana Veleby a to Matyáš Koška, čtvrtým do party pak bude svěřenec Jiřího Kmínka, Jiří Kubeš. Ten samý souboj se dá očekávat na dvojnásobné trati, kde se představí všichni čtyři zmínění.
Mílařská distance nabídne souboj třech tréninkových kolegu Jan Friše, Jana Sýkory a Damiána Vícha. Největším favoritem z této trojice je Jan Friš, který má v plánu nejen boj o zlatou medaili, ale i zlepšit si své osobní maximum. Všichni tři jsou svěřenci Josefa Vedry.
Ve skoku o tyči proti sobě nastoupí zkušený Jan Kudlička, který vyzve na souboj své mladší tréninkové parťáky Dana Bártu a Benedikta Šachtu. Všichni tři jsou svěřenci Boleslava Patery.
Ve skoku do dálky svedou souboj tři svěřenci Václava Fišera a to Jan Jirásek, Zdeněk Kubát a Jakub Rusek.
V trojskoku se proti sobě postaví Zdeněk Kubát, Silva Siddartha, a Filip Dittrich. V ženách nastane podobná situace mezi Lindou Prušovou a Emmou Maštalířovou.
Vrh koulí nabízí souboj Martina Nováka a Tomáše Staňka.
V boji o nejcennější kovy budou tito závodníci: Zdeňka Seidlová (400m), Hakim Saleh (800m), Markéta Podpěrová (1500m, 5000m), René Sasyn (5000m), David Ryba (110m př.), Veronika Bártová (koule, kladivo) a Patrik Hájek (kladivo).

Všem držíme palce v boji o republikové tituly.

  • Autor: Jk
  • Datum publikování: 7. 8. 2020