Maslák, Šorm a Müller vezou z HME v Toruni stříbro, Friš finále

O největší úspěch se postarala štafeta 4x400m ve složení Vít Müller, Pavel Maslák, Michal Desenský a Patrik Šorm. (Müller, Maslák, Šorm – Dukla Praha)
Závod skvěle rozběhl svěřenec Jiřího Kmínka, Vít Müller, který předal na druhém místě. Druhý běžel svěřenec Dalibora Kupky, zkušený Pavel Maslák, který pozici udržel a přidal mírný náskok. Na poslední úsek se postavil Patrik Šorm, také svěřenec Dalibora Kupky, který odrazil útoky ostatních štafet a doběhl pro stříbrnou medaili.
Štafeta 4x400m doběhla v čase 3:06.54.

Youtube: CzechAtletic

O nejlepší individuální výkon se postaral Jan Friš, který do finále běhu na 1500m postoupil po uznaném protestu, jako 13. člen finále.
Jan Friš obsadil celkové 11. místo v čase 3:42.97. (svěřenec Josefa Vedry)

Youtube: CzechAtletic

Jak už štafeta 4x400m napověděla, nejkvalitnější zastoupení měla česká výprava na trati 400m.
Nejlépe si vedl Pavel Maslák, který v semifinále narazil na kvalitně obsazený běh, ve kterém mu čas 46.70 nestačil na postup do finále.
V semifinále skončil také Patrik Šorm, který zaběhl čas 47.69, který bohužel na postup také nestačil. (oba svěřenci Dalibora Kupky)
Třetím „čtvrtkařem“ byl svěřenec Jiřího Kmínka, Vít Müller. Vít Müller si bohužel v náběhu do poslední rovinky nevšiml podbíhajícího Rumuna a proto jeho výkon 47.60 na postup do semifinále nestačil.

Youtube: CzechAtletic

Sprinter Jan Veleba bohužel nenavázal na kvalitní výkony z halové sezony a skončil tak hned v rozběhu. Veleba zaběhl čas 6.75, který byl bohužel nejpomalejší šedesátkou té to sezony.

Youtube: CzechAtletic

Lukáš Hodboď nepostoupil z takticky běženého rozběhu na 800m.
Jeho čas 1:51.59 na postup bohužel nestačil. (svěřenec Josefa Vedry)

Foto: Česká atletika – Aleš Gräf

  • Autor: Jk
  • Datum publikování: 9. 3. 2021